دریچه های تامین هوای تازه، بخش مهمی از سیستم های تهویه ساختمان ها هستند. مخصوصا در ساختمان های مجهز به پنجره های دوجداره طبق مبحث 17 مقررات ملی استفاده از دریچه های تامین هوای تازه امری ضروری است .
دریچه های تامین هوا برای وارد کردن هوای تازه و تمیز از محیط بیرون به داخل ساختمان به کار می روند و به حفظ کیفیت هوای داخلی و جلوگیری از انباشته شدن آلاینده ها و هوای آلوده کمک می کنند.
این دریچه ها با وارد کردن هوای تازه به ساختمان، از ایجاد هوای راکد و نامطبوع جلوگیری می کنند و هنگام آتش سوزی نقش مهمی در اطفاء حریق ایفا خواهند کرد. با وارد کردن هوای تمیز توسط دریچه ها و کاهش سطح دی اکسیدکربن، سلامت ساکنین حفظ شده و محیط بهتری برای تنفس و زندگی و کار فراهم می شود.
این دریچه ها به صرفه جویی در مصرف انرژی نیز کمک شایانی میکنند زیرا با استفاده از آن ها نیازی به استفاده مداوم از سیستم های گرمایسشی و تهویه نیست . با ورود هوای تازه و فیلتر کردن آن، آلاینده های داخلی و ذرات معلق کاهش می یابد و هوای سالم تر در فضا جریان می یابد.
این دریچه ها در اشکال مختلف ساخته و تولید می شوند :
روی دیوارهای خارجی ساختمان ها نصب می شوند و هوای از طریق منافذ تعبیه شده روی دریچه وارد فضای داخلی می شوند .
روی سقف نصب می شوند و بخاطر نصب در سقف و در اتفاع ، تهویه بسیار مطلوب صورت میگیرد و مناسب مکان هایی است که نیاز به تهویه زیاد دارند مثل سالن های بزرگ تالارها، اماکن عمومی و ....
روی پنجره ها نصب می شوند .
این دریچه ها دارای دمپرهای تنظیم هوا هستند و دمپرها تمیزان ورود هوای تازه را به دلخواه تنظیم می کنند. دریچه های دمپردار برای فضاهایی که نیاز به کنترل دقیق تر جریان هوا دارند، مفید است.
بخاطر وجود فیلتر این دریچه ها هم هوا را تعویض میکنند و هم از ورود حشرات و گرد و غبار و ... جلوگیری میکنند . برای مکان های الوده به ذرات معلق استفاده از این دریچه ها بسیار مناسب است .
دریچه هایی که توسط شرکت مهندسی صباتام صنعت به فروش می رسند از نوع دیواری بوده و در دوشکل مستطیل و دایره روانه بازار میشوند .
این دریچه ها دوتایی به فروش می رسند، یکی از آنها در جدار خارجی و در نمای ساختمان و دیگری درون واحد ساختمانی نصب میشوند .
اندازه دریچه های تامین هوای تازه یکی از عوامل مهم در تهویه مناسب و مؤثر ساختمان است. انتخاب اندازه ی مناسب دریچه باید بر اساس مساحت، حجم فضا، تعداد افراد حاضر و نیازهای خاص آن فضا انجام شود .
به طور ساده فضاهای بزرگ تر به دریچه های بزرگ تر یا تعداد بیشتری از دریچه ها نیاز دارند و فضاهای کوچکتر مسلما به دریچه های کوچکتر و تعداد کمتر .
برای توزیع یکنواخت هوا در فضاهای بزرگ، بهتر است از چند دریچه کوچک تر به جای یک دریچه بزرگ استفاده شود. این کار باعث می شود هوای تازه به طور یکنواخت در فضا پخش شود.
همچنین تعداد و موقعیت دریچه ها باید طوری تعیین شود که جریان هوای تازه به همه نقاط فضا برسد و گردش هوا به خوبی انجام گیرد.اندازه ی دریچه ها چه مستطیل شکل و چه دایره باید طوری طراحی و انتخاب شوند تا نصب راحتی داشته و در فضای مورد نظر برای تعبیه جای بگیرند . در مشاوره آتش نشانی بر وجود دریچه های تامین هوا در ساختمان تاکید زیادی می شود و یکی از ضروریات به شمار می رود.
استانداردی که شرکت مهندسی صبا تام صنعت برای طراحی و فروش دریچه های تامین هوای تازه در نظر گرفته است به شرح ذیل می باشد :
دایره شکل: با دو قطر 10 سانتیمتر و 15 سانتیمتر
مستطیل شکل: در اندازه 20 سانتی متر در 12 سانتی متر
شکل دریچه های تولیدی شرکت صباتام مستطیل می باشد.
برای هر مکان که احتیاج به دریچه تامین هوای تازه است از دو دریچه استفاده میشود یکی از آن ها در داخل محیط تعبیه میشود و دقیقا در همان راستا دریچه دیگر در نمای ساختمان قرار میگیرد . یعنی یک دریچه رو به داخل محیط و دریچه دیگر رو به فضای باز محیط اطراف دارد .
در خارج ساختمان نصب این دریچه ها باید در ارتفاع مناسبی قرار گیرند تا جریان هوای تازه به خوبی وارد فضا شود.
نصب دریچه های تامین هوا در بالای پنجره ها و یا نزدیک به آن ها در توزیع هوای تازه بسیار موثرتر عمل میکند .
برای ساختمان های چند طبقه مثل آپارتمان ها این دریچه ها در فضاهای عمومی مثل راهروها نصب میشوند . به این طریق هوای تازه وارد ساختمان شده و در همه جا پخش میشود .در فضاهایی مثل آشپزخانه ها یا سرویس های بهداشتی به علت نیاز مبرم به تهویه هوا بیشترین نیاز را به دریچه های هوای تازه داریم.
پارکینگ ها یا موتورخانه ها نیز به همین ترتیب به علت ترکیبات سمی در هوا نیاز به تهویه بالا دارند .دریچه ها باید در ارتفاع منااسب نصب شوند هم چنین توجه داشته باشید که محل نصب دریچه ها نزدیک تولید کننده های آلاینده هوا مثل دود کش ها نباشد .
فنرهای لوژنی نوعی فنر هستند که برای ایجاد نیروی فشاری یا کششی در سیستم های مختلف صنعتی، خودرویی، و برخی ابزارها به کار می رود. این فنرها به دلیل ساختار خاص خود، در برابر نیروهای فشاری و کششی مقاومت زیادی دارند و برای نصب این دریچه ها بسیار کاربردی هستند .
پیچ رول پلاک رایجترین نحوه نصب برروی سطوحی است که استحکام کمی دارند مانند دیوارهای گچی
ول پلاک درون سوراخی که در دیوار ایجاد می شود قرار می گیرد و هنگام بستن پیچ، باز شده و درون دیوار قفل می شود، که باعث می شود پیچ به صورت محکم در جای خود باقی بماند و وزن بیشتری را تحمل کند.
جنس دریچه ها باید رنگ الکترواستاتیک ضد آب و ضد زنگ باشد.
دریچه های داخلی باید حتما مجهز به برچسب " لطفا مسدود نشود " باشند .
دریچه های شرکت مهندسی صباتام صنعت با برچسب های ژله ای مخصوص که ضد اب هستند و براحتی کنده نمیشوند به فروش می رسند . این یکی از مزایای بزرگ دریچه های شرکت مهندسی صباتام صنعت است . صفحه دریچه های تامین هوای تازه از گریل پوشیده شده است .
گریل به خطوط یا میله هایی (درپوش فلزی یا شبکه ای) گفته می شود که در تجهیزات مختلفی مانند دریچه های تهویه، گازهای رومیزی، باربیکیو و کباب پزها، یا حتی در پنجره های محافظ به کار می رود. این فاصله نقش مهمی در عبور و تهویه هوا، خروج دود یا حتی توزیع یکنواخت حرارت در سطح دارد.
فاصله ی استاندارد گریل ها در دریچه های تامین هوای تازه 12 میلیمتر است .در دریچه های بیرونی استفاده از مش پشت کار برای جلوگیری از وروذ حشرات الزامیست
در دریچه های داخلی نیز از صفحه مش مقاوم برای تهویه بهتر و بیشتر استفاده می شود .
-ابعاد و شکل و رنگ آن قابل سفارشی سازی است.
-مجهز به برچسب هشدار می باشد پس مسدود نمیشود
-رنگ ان در برابر محیطی مقاوم است خراب نمیشود زنگ نمیزند دچار خردگی نمی شود.
-طراحی و ساخت و نصب ان مطابق با مبحث 17 مقررات ملی ساختمان صورت می گیرد ، پس کاملا استاندارد است .
دریچه تامین هوای پکیج، دریچه ای است که برای تامین هوای مورد نیاز احتراق پکیج شوفاژ دیواری در نظر گرفته می شود. این دریچه در دو نوع داخلی و خارجی موجود است.ابعاد دریچه هوای پکیج به نوع پکیج، نوع دریچه و محل نصب آن بستگی دارد. به طور کلی، ابعاد دریچه تامین داخلی باید حداقل 150 سانتی متر مربع و ابعاد دریچه تامین خارجی باید حداقل 200 سانتی متر مربع باشد.محل نصب دریچه هوای پکیج نیز مهم است. دریچه هوای داخلی باید در نزدیکی پکیج و در ارتفاعی مناسب نصب شود. دریچه هوای خارجی نیز باید در محلی مناسب در نمای بیرونی ساختمان نصب شود تا از ورود گرد و غبار، باران و برف به داخل آن جلوگیری شود.
برای اطلاع از قیمت دریچه های تامین هوای تازه با مشاوران شرکت مهندسی صباتام صنعت به شماره 02122855818 تماس بگیرید .
امتیاز کاربران
0(0)
سوال خود را در این قسمت مطرح کنید