سیستم اعلام حریق متعارف چیست؟

سیستم اعلام حریق متعارف چیست؟

 

سیستم اعلام حریق متعارف (Conventional Fire Alarm System)، مجموعه ای از عناصر و تجهیزات است که در کنار هم برای شناسایی و اعلام خطر آتش سوزی طراحی شده اند. این سیستم براساس زون بندی یا منطقه بندی کار می کند. تشخیص حریق توسط اجزای تشکیل دهنده سیستم شامل دتکتورها در هر ناحیه، زون یا منطقه انجام می شود و سیستم توسط کنترل پنل پیام اخطار را دریافت کرده و آژیرها را فعال می کند. 

 

نحوه کارکرد سیستم

سیستم اعلام حریق متعارف محل دقیق آتش سوزی را مشخص نمی کند بلکه منطقه یا ناحیه ای که آتش در آن در حال وقوع است را شناسایی می کند. به طور مثال، هر زون می تواند یک طبقه از ساختمان باشد و در صورت وقوع حریق، مشخص می شود که حریق در زون 2 (طبقه 2) اتفاق افتاده است، اما مکان دقیق آتش سوزی (مانند اتاق خاص) مشخص نمی شود.

 

اهمیت و مزایای سیستم اعلام حریق متعارف

سیستم اعلام حریق، خط مقدم در مقابل آتش سوزی در یک ساختمان است. عملکرد دقیق و سریع این سیستم می تواند خسارات جانی و مالی را به طرز چشم گیری کاهش دهد. سیستم اعلام حریق متعارف عملکرد ساده ای دارد و نصب و اجرای آن و همچنین تعمیر و نگهداری این سیستم نسبت به انواع دیگر مقرون به صرفه است. این سیستم به راحتی برای ملک و نیازهای خاص ساختمان شخصی سازی می شود و بسیار سریع و قابل اعتماد است.

 

Sabatam-Conventional fire alarm system

 

تعریف سیستم اعلام حریق متعارف

سیستم اعلام حریقی که سیم کشی آن به صورت زون بندی با کابل 1.5 در 3 اینچ انجام می شود. سیم کشی این سیستم از پنل اعلام حریق متعارف آغاز شده و در مدار خود شستی های دستی، دتکتورها (آشکارسازها) و آژیرها را دربر می گیرد.

 

دانستی های مهم

در وقوع آتش سوزی، هر ثانیه اهمیت دارد و باید بهترین سیستم هشدار برای تخلیه سریع و راحت ساختمان به کار گرفته شود. سیستم اعلام حریق متعارف به راحتی پیام هشدار را صادر کرده و به تمام بخش های ساختمان انتقال می دهد. به محض اینکه آتش توسط دتکتورها شناسایی شد، آلارم های این سیستم فعال شده و اطمینان حاصل می شود که پیام هشدار به تمامی ساکنان ساختمان رسیده باشد.

 

زون بندی در سیستم اعلام حریق متعارف

سیستم اعلام حریق na-De بلغارستان از پنل های 2 زون، 4 زون و 8 زون برای فعال شدن سیستم و پوشش دهی کل ساختمان استفاده می کند. زون ها محدوده آتش سوزی را مشخص کرده و آژیرها و آلارم های هشدار را فعال می کنند. استفاده از منطقه بندی در این سیستم تشخیص محدوده مکانی که حریق اتفاق افتاده را آسان می کند و این بدان معناست که وقتی تیم آتش نشانی می رسد بدون اتلاف وقت مستقیم به محل آتش سوزی هدایت می شوند.
وظیفه مشاور آتشنشانی طراحی نقشه های سیستم اعلام حریق، سیستم اطفا حریق و سیستم کنترل مدیریت دود در ساختمان می باشد که نقش حیاتی را ایفا می کند.

 

مغز سیستم: کنترل پنل

کنترل پنل ها در سیستم اعلام حریق متعارف مغز سیستم به شمار می آیند. همه عناصر سیستم از طریق کنترل پنل با هم ارتباط برقرار می کنند. هنگامی که یک دتکتور تهدید (دود یا حرارت) را دریافت می کند، سیگنال خطر مستقیم به کنترل پنل ارسال می شود و سپس کنترل پنل کار پردازش پیام را در کسری از ثانیه انجام داده و تمامی علایم هشدار فعال می شوند. کنترل پنل ابزار اصلی برای کنترل کل سیستم توسط مهندسان و کارشناسان است و قابلیت تست خطای سیستم را فراهم می کند.

 

آژیرها و هشدارها

آژیرها در سیستم اعلام حریق متعارف یک صدای هشدار بلند و قابل تشخیص یا نورهای گردان بازتاب دهنده خطر هستند که پیام خطر را به تمامی اعضای داخلی ساختمان می رسانند. دستگاه های اعلام خطر متکی بر نور برای افراد ناشنوا یا مکان هایی با آلودگی صوتی وسیع کاربرد دارند.

 

تمرینات و آمادگی

بهتر است هرچند وقت یک بار یک تمرین آتش نشانی در ساختمان مجهز به سیستم اعلام حریق متعارف صورت پذیرد تا کلیه افراد نسبت به آلارم های خطر و نحوه واکنش به آن آماده باشند. واکنش های سریع و صحیح هنگام خطر به حفظ جان های بیشتری کمک خواهد کرد.

 

 

سیم کشی و کابل های مقاوم

در سیم کشی این سیستم باید از کابل های ضد حریق استفاده شود تا سیستم در زمان نیاز کارایی خود را حفظ کند و آتش باعث از کار افتادن سیستم نشود. کابل های ضد آتش در برابر آتش سوزی مقاوم بوده و ذوب و قطع نمی شوند.

 

باتری پشتیبان

کنترل پنل سیستم اعلام حریق متعارف مجهز به یک باتری پشتیبان است که در هنگام قطعی برق سیستم را فعال نگه می دارد. هنگامی که برق دوباره وصل شد، کنترل پنل به طور خودکار باتری را قطع کرده و به برق اصلی متصل می شود و باتری را برای استفاده مجدد شارژ می کند.

 

کارکردهای دیگر سیستم

 

سیستم اعلام حریق می تواند کاربردهای دیگری نیز داشته باشد. مثلاً، می توان پنل های این سیستم را طوری مدیریت کرد که هم زمان چند هدف را دنبال کنند. این سیستم امکان فعال کردن زنگ ها و نورها برای اعلان های دیگر را نیز دارد، مثل بازگشایی هم زمان کلیه درب ها در یک همایش یا فعال شدن سیستم های اطفا حریق.

 

کشف آتش و شستی های دستی

هر اتاق باید حداقل یک دتکتور داشته باشد. این آشکارسازها در انواع مختلف حساس به نور، مادون قرمز، دود، گرما و یا ترکیبی از این موارد عمل می کنند. شستی های دستی اعلام حریق نیز باید در هر منطقه نصب شوند تا در صورت دیده شدن آتش توسط شخص، امکان فعال کردن سریع سیستم وجود داشته باشد.

سیستم اعلام حریق متعارف با طیف گسترده ای از چراغ ها و صداهای هشدار، خطر آتش سوزی را در کسری از ثانیه در کل بنا منتشر می کند. این سیستم به گروه امداد و آتش نشانان محدوده آتش را گزارش می دهد، به تخلیه سریع ساختمان کمک می کند و باعث فعال شدن سیستم های اطفا حریق در ثانیه های اول آتش سوزی می شود. سیستم اعلام حریق متعارف یک واکنش گر قوی و قابل اعتماد در برابر آتش خواهد بود و در هنگام بروز خطر همه را ایمن نگه می دارد.

 
جهت مشاوره آتشنشانی و تهیه بهترین سیستم های اعلام حریق میتوانید با شرکت صباتام صنعت تماس حاصل فرمایید. 


۰۲۱۲۲۸۵۵۸۱۸

امتیاز کاربران

0(0)

سوال خود را در این قسمت مطرح کنید

support call
download catalogs