دستورالعمل کارکرد پمپ های آتش نشانی

پمپ فهرست شده آتش نشانی افقی دومکشه

پمپ آتش نشانی تک مکشه

کنترل پنل پمپ آتش نشانی

پمپ آتش نشانی

پمپ های آتشنشانی دستگاههای گریز از مرکز هستند که کار آنها پمپاژ و تامین فشار آب مورد استفاده برای سیستم های آتش نشانی می باشد.

این دستگاها  به دو صورت قابل حمل  برای ماشینهای آتشنشانی و ثابت برای تامین آب مورد نیاز شیرهای هیدرانت و یا سیستم آبپاشی اسپرینکلر طراحی می شوند. 

مهمترین عملکرد  پمپ های آتشنشانی در سیستم اطفا حریق  خودکار آبی جهت تامین آب مورد نیاز اسپرینکلرها است.

پمپ های آتشنشانی می توانند توسط  موتورهای الکتریکی و یا موتورهای احتراق کار کنند.

بسته به کلاس خطر تعیین شده برای ساختمان ممکن است سیستم اطفا حریق  طوری طراحی شود که احتیاج به دو پمپ آتشنشانی برای تامین آب، مورد نیاز باشد. در صورت استفاده از دو پمپ بر طبق مقررات جهانی NFPA ، باید دو منبع انرژی مستقل در طراحی سیستم اطفا حریق  ارائه شود .

عملکرد پمپ آتش نشانی :

پمپ های آتش نشانی  به لوله های تامین شبکه آب شهری و یا یک منبع استاتیکی (مخزن) متصل میشوند و فشار لازم  برای  رساندن آب  به اسپرینکلرها را در سیستم  اطفا حریق  آبی ، هنگام آتشسوزی  تامین می کنند .
این پمپ ها توسط استاندارد  های جهانی UL و FM  فهرست شده اند  . استانداردهای جهانی UL/FM عملکرد بالای پمپ را به شرح ذیل تضمین می کنند : 

1. این پمپ ها طراحی شده و مواد استفاده شده برای ساخت آنها مورد تائید جهانی است.عمر بلبرینگ آنها،تنش پیچ و انحراف شفت ها در این پمپ ها محاسبه و تائید شده است .
2. تنش برشی شفت دستگاه توسط کارشناسان UL و FM مورد تائید است.
3. پوشش پمپ ها به صورت الکترو استاتیکی و قادر به تحمل دوبرابر حداکثر فشار را بدون اینکه منفجر شوند و یا در آنها تخلخل ایجاد شود را دارند.
4. تست عملکرد UL و FM را دارند
5. رنگ بدنه  هر جزء از دستگاه از مواد اولیه تائید شده می باشد تا از خوردگی بدنه پمپ در طول زمان جلوگیری شود .

آشنایی با بوستر پمپ آتشنشانی (fire pump)  کمپانی AL KHOORY امارات AIKAH

پمپ های آتشنشانی فهرست شده جهت تامین فشار و دبی مورد نیاز شبکه اطفاءحریق ( شامل جعبه ها و اسپرینکلر ) مورد استفاده می باشند.

براساس استاندارد NFPA (انجمن ملی آتشنشانی آمریکا)،شبکه اطفاء حریق بایدمجهز به پمپ هایی باشند تا بعد از مدت زمان طولانی از زمان تحویل و ارائه به کارفرما قابلیت بهره برداری داشته باشند.این پمپ ها شامل جاکی(جکی)پمپ و تابلو برق استاندارد(شامل خطوط فرمان و قدرت )هستند.

درصورت عدم وجود دیزل ژنراتور جهت تولید برق در مواقع اضطراری استفاده از دیزل پمپ ها بر اساس استاندارد NFPA20الزامی می باشند.

این پمپ ها در دو نوع زیر ،از ظرفیت 50 تا 1500 گالن در دقیقه (gpm)تولید می گردند.

انواع پمپ های تولید شده در کمپانی AL KHOORY : 

پمپ های اسپلیت کیس یا پمپ های دومکشه

پمپ های اسپلیت کیس که به نام پمپ های مکش دوبل یا پمپ های اسپلیت کیس افقی نیز شناخته می شوند، نوعی از پمپ های گریز از مرکز هستند که با دو نیمه یا "مورد" طراحی شده اند که به صورت افقی یا عمودی از هم جدا می شوند. این طرح شامل یک پروانه منفرد بین دو کیس است که وظیفه کشیدن سیال از دو طرف را به طور همزمان دارد. این طراحی منحصر به فرد به پمپ اسپلیت کیس اجازه می دهد تا در فشار و نرخ جریان بالاتر ی در مقایسه با بسیاری از انواع دیگر پمپ های گریز از مرکز عمل کند.

پمپ سانتریفیوژ یا مکشی یا ENDSUCTION :

پرمصرف ترین پمپ در بازار میباشد که شامل انواع مختلف ازجمله پمپ سانتریفیوژ هیدرولیکی ، مکش ، دیزلی ، مغناطیسی و... می باشد. پمپ سانتریفیوژ از یک یا چند پروانه استفاده میکنند که به محور متصل و آن را میچرخانند ، به این ترتیب انرژی لازم برای حرکت مایع داخل پمپ را فراهم کرده و مایع را فشرده میکند تا آن را داخل سیستم لوله کشی انتقال دهند. این سری از پمپ ها در دو نوع تک فاز و سه فاز برای مصارف مختلف خانگی و صنعتی تولید و عرضه میشوند.

 

 

سوال خود را در این قسمت مطرح کنید

پرسش و پاسخ(۴ مورد)

avatar

توسط هلیا صانعی

۱۴۰۰/۱۰/۲۱

شیرآلات مورد استفاده در خط مش و دهش پمپ های فهرست شده باید چه ویژگی هایی داشته باشند؟

پاسخ :

بر اساس استاندارد NFPA20 تمامی شیرآلات استفاده شده در بوستر پمپ های فهرست شده می بایست دارای استاندارد UL  آمریکا بوده و نمی توان از شیرآلات استاندارد معمولی استفاده نمود.

avatar

توسط فاطمه نهاوندی

۱۴۰۰/۱۰/۲۱

معتبر ترین استاندارد در خصوص پمپ های فهرست شده کدام است؟

پاسخ :

استاندارد UL کشور امریکا معتبرترین استاندارد جهانی در خصوص پمپ ها می باشد.

avatar

توسط صداقتی

۱۴۰۰/۱۰/۲۱

بوستر پمپ های فهرست شده( UL دار ) چه قطعاتی دارد؟

پاسخ :

بوستر پمپ های فهرست شده دارای یک پمپ اصلی کوپل شده با الکتروموتور،یک عدد جوکی پمپ،یک عدد تابلو برق پمپ اصلی،یک عدد تابلو برق جوکی پمپ و شامل شیرآلات کامل خط مکش و دهش می باشد.

avatar

توسط سعید عزیزی

۱۴۰۰/۱۰/۲۱

تفاوت بوستر پمپ های فهرست شده با استاندارد در چیست؟

پاسخ :

بوستر پمپ های فهرست شده بر اساس استاندارد NFPA20 طراحی گردیده است و دارای استاندارد معتبر UL آمریکا هستند که این امکان فراهم شده است که این پمپ حتی بعد از چندین سال کار نکردن در موقعی که حریق رخ می دهد استارت بخورد و وارد مدار شود.

support call
download catalogs