Wet Alarm Check Valve برند Weflo
سیستم های تر متداول ترین نوع سیستم اتوماتیک اطفاء حریق می باشند ، در این سیستم آب با فشار مشخصی در شبکه لوله کشی و پشت اسپرینکلر قرار داشته و به محض شکسته شدن حباب یک یا چند اسپرینکلر، به علت افت فشار ، دریچه شیر یکطرفه باز شده و آب با فشار بر روی آتش می پاشد. از قابلیتهای این سیستم سرعت بالا ، قابلیت اطمینان زیاد و عدم تاخیر در عملکرد میباشد. همزمان با عملیات اطفاء حریق، آلارم مکانیکی سیستم فعال شده و امکان ارتباط این سیستم به سیستم اعلام حریق و آلارم الکتریکی نیز وجود دارد.
حال عملکرد سیستم تر با توجه به شکل تشریح میشود.
در مرحله 1، اسپرینکلر با توجه به درجه حرارت از پیش تعریف شده ، شکسته و فشار داخل شبکه آب را پایین می آورد.
در مرحله 2 ، با توجه به افت فشار به وجود آمده در شبکه ، ایستگاه پمپاژ استارت شده تا افت فشار به وجود آمده را جبران نماید. همزمان دهانه شیر اتوماتیک باز شده ( مطابق شکل ) و آب جهت مصرف اسپرینکلر شکسته ، در شبکه جریان پیدا میکند.
در مرحله 3 ، با باز شدن دهانه شیر اتوماتیک جریان کوچکی برای آلارم مکانیکی و الکتریکی جریان می یابد.
در مرحله 4 ، وسیله ای به نام RetardChamber وجود دارد. این وسیله جهت جلوگیری از عملکرد اشتباه سیستم آلارم بر اثر نشتی در شبکه تعبیه شده است. عملکرد آن به این شکل است که جریان آب ورودی به داخل این وسیله میبایست تمامی حجم آن را پر نماید تا آلارمهای الکتریکی و مکانیکی سیستم عمل نمایند.
در مرحله 5، آلارم مکانیکی سیستم قرار دارد که با فشار آب فعال میشود.
در مرحله 6 ، سوییچ فشار قرار دارد که به شکل نرمال باز میباشد. با ورود فشار آب به داخل این وسیله سوییچ بسته شده و از این طریق میتوان سیستم اعلام حریق را با سیستم اطفاء حریق در ارتباط قرار داد.
تشخیص و انتخاب سیستم
سیستمهای اسپرینکلر به چهار نوع تقسیم می شوند:
۱-سیستم لوله تر (Wet Pipe System):
در این سیستم آب تحت فشار، درون لوله تا پشت اسپرینکلرها ،موجود است، به محض افزایش حرارت محیط و باز شدن اسپرینکلر، آب تخلیه می شود. از امتیازات این سیستم می توان به سرعت بالا وهزینه های پایین نصب، تعمیرات و نگهداری اشاره کرد،در اکثر مناطقی که خطر یخ زدگی آب وجود ندارد، سیستم تر اولین انتخاب طراح است.
۲-سیستم لوله خشک (Dry Pipe System):
در این سیستم ازهوای فشرده درون لوله ها استفاده میشود، به محض فعال شدن اسپرینکلر، هوای فشرده تخلیه شده و افت فشار درون لوله باعث باز شدن شیر سیستم ، سپس ورود آب به شبکه لوله کشی و در نهایت تخلیه شدن از اسپرینکلر باز شده می شود. سرعت عمل این سیستم به نسبت سیستم تر پایین تر بوده و به همین دلیل محدوده طراحی(Design Area) گسترده تری در محاسبات هیدرولیکی در نظر گرفته می شود.
۳-سیستم پیش عملگر(Preaction System):
در این سیستم از تجهیزات اعلام حریق بعنوان وسایل وادوات کمکی وتکمیلی استفاده می شود، در مکانهایی که احتمال تأثیر منفی آب بر روی تجهیزات وجود دارد، از این سیستم استفاده می شود. سیستمهای Preaction به سه روش قابل اجرا هستند:
الف-Non Interlock: آب هنگامی به درون لوله ها وارد می شود که سیستم اعلام حریق یا یکی از اسپرینکلرها فعال شوند،در این سیستم از هوای فشرده با حداقل فشار ۷ psi استفاده می شود.
ب-Single Interlock: ورود آب به این سیستم ،فقط با تشخیص سیستم اعلام حریق صورت می گیرد و باز شدن اسپرینکلر تأثیری بر عملکرد سیستم ندارد.
ج-Double Interlock: در این سیستم ورود آب به شبکه لوله کشی نیازمند تشخیص سیستم اعلام حریق و باز شدن اسپرینکلر می باشد، در این سیستم نیز از هوای فشرده با حداقل فشار ۷ psi استفاده می شود.
۴-سیستم سیلابی (Deluge System):
در این سیستم تمامی اسپرینکلرها باز (Open sprinkler) بوده و فرمان ورود آب به شبکه توسط سیستم اعلام حریق به شیر کنترل ارسال می شود.
انتخاب صحیح سیستم اسپرینکلر، نقش بسزایی در افزایش بازده و کارایی، کاهش هزینه های نصب ، راه اندازی ، نگهداری و محاسبات هیدرولیکی سیستم خواهد داشت .
مشخصات فنی : Wet Alarm Check Valve
حداکثر فشار کاری : 300PSI
سایز ( اینچ ) : 3 تا 8
کاتالوگ Wet Alarm Check Valve
weflo.test reporter
سوال خود را در این قسمت مطرح کنید
امتیاز کاربران
1(0)
اسپرینکلر ROUCHTEC
شیر قطع کن پروانه ای مدل ویفر
شیر یکطرفه دودر
شیر یکطرفه